Fwiet ! Dat is de naam die het nieuwe vogeltijdschrift draagt van Begijn Lebleu en Jeroen Denaeghlel.

Het was een droom van beide heren om een vogelmagazine uit te brengen die leesbaar en toehankelijk is voor iedere vogelliefhebber. Begijn kwam een paar weken geleden naar Oudenaarde om zijn verhaal te doen. Meteen hadden we een super positief gevoel en besloten we hen een duwtje in de rug te geven door in het tijdschrift te publiceren.

Begijn, bekend van Foute Vrienden, steekt allang niet meer onder stoelen of banken dat hij een echte birdnerd is. Zijn podcast op Soundcloud telt ontelbare luisteraars. Boeiende stukjes slowradio waar telkens een gast zijn verhaal doet over vogels. Zelfs ik passeerde al eens de revue over de Oudenaardse slechtvalken.

Jeroen is woordvoerder bij Natuur en Bos en heeft een karrevracht aan ervaring want hij verzorgde de lay-out van P-magazine en het wielerblad Bahamontes.