Fervente vogelaars komen binnenkort ook op papier aan hun trekken. Dankzij Fwiet, het allereerste Vlaamse vogelmagazine dat in mei in de winkel ligt.

Een vogelblad. Het was een lang gekoesterde gezamenlijke droom van Begijn Le Bleu en Jeroen Denaeghel. De eerste is comedian, schreef een boek vol vogelverhalen en houdt er een podcast over vogels op na. De tweede komt aan de kost als woordvoerder van Natuur en Bos en bekwaamde zich in de edele kunst van het magazines maken bij P-Magazine en wielerblad Bahamontes. Dat laatste blad vormde een belangrijke inspiratiebron voor Fwiet. “Door resoluut te kiezen voor een strakke layout, topfotografie en artikels met een bepaalde literaire kwaliteit slagen we er met Bahamontes in om wielerverhalen te brengen voor een breed publiek”, legt Denaeghel uit. “Dat moet ook met verhalen over vogels kunnen lukken. Zeker nu de hype rond vogels kijken – met dank aan corona – steeds grotere vormen aanneemt.”