308. GRAUWE FRANJEPOOT (Phalaropus lobatus)

Op waarnemingen.be stond er een rood bolletje voor. Uiterst zeldaam, dus ben ik fier dat ik deze juveniele grauwe franjepoot in de rietmoerassen van Kallo (B) zag. Vergeef me de matige fotokwaliteit. Ik stond er enorm ver van, en was dus al blij dat mijn P900 er een beeld kon van maken die volstond voor de determinatie. Grauwe Franjepoten broeden in Scandinavië, de Hebriden, Shetland, de Orkneys, Noord Rusland en op IJsland. Ze trekken in zuidoostelijke richting weg en overwinteren in de Indische Oceaan. Het is een schaarste doortrekker die vaak gespot wordt in  de nabijheid van de kust en op zoet water. De meeste vogels worden gezien in augustus en september.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp