62. Huismus (Passer domesticus)

De huismus vogelt graag, hij heeft een gigantisch libido.  In de tien dagen voor het vrouwtje haar eerste ei legt, kan het aantal paringen oplopen tot 40 per dag. Pas op, huismussen pissen niet naast de pot. Huismuspaartjes blijven levenslang samen. Als wij ons met een dikke chequeboek moeten uitsloven, is het bij de mus een pak simpeler: degene met een dikke bef onder de snavel hebben meer succes bij het andere geslacht. Volgens biologen hebben mannetjes met een grote keelvlek, ook grotere teelballen, waardoor ze ook meer zaadcellen produceren en hierdoor bij de vrouwtjes erg in trek zijn. Onderzoek wees uit dat vrouwtjes die paarden met mannetjes met een grote zwarte keelvlek sneller broedden en een groter legsel hadden dan vrouwtjes die gekoppeld waren met een mannetje met een kleinere bef. En zeg nu nog eens dat een plastron niet belangrijk is. Gespot in tuin Ellezelles (B). #AlleDagenVogelen #62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *