159. KLEINE ZWAAN (Cygnus bewickki)Kleine Zwaan in Harchies, België


Gespot in Harchies (B). Gisteren een mooie vogeldag gehad met waarnemingen van kleppers als Ijsvogel, Grote Zaagbek, Glanskop en Brilduiker, maar deze jongen spande toch de kroon. Met 15.000 zijn ze nog, de populatie kleine zwanen die in de Russische toendra broeien. Elke winter zakt 3/4 van de wereldpopulatie af naar de Nederlandse kust en af en toe mogen wij ook een paar zeldzame gevallen bewonderen. Gisteren zwommen er 6 op één van de meren in het Henegouwse Harchies. Kijk goed naar zijn bek: in tegenstelling tot de knobbelzwaan is de kleur geel. En ze loopt recht af, i.p.v. tot in een punt bij zijn grote broer wilde zwaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *