15. KOKMEEUW (Larus ridibundus)

De kokmeeuw is één van de kleinste en meest verspreide meeuwen in Europa. De soort broedt meestal in kolonieverband, vaak in moerasgebieden. Het Molsbroek in Lokeren (B) is een bekende broedplaats. De broedlocaties worden bezet vanaf maart. Begin juli zijn de meeste jongen uitgevlogen. In broedseizoen zijn de vogels héél luidruchtig. Geluid: een rauw ‘kwarr’ gevolgd door een kort ‘kwup’. Wie last heeft van kleurenblindheid kan een kokmeeuw wel eens met een zwartkopmeeuw verwarren, al heeft die laatste geen chocoladekleurige kop, maar een zwarte. En ook een dikkere bloedrode snavel.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *