77. HOP (Upupa epops)

De hop wordt ook wel eens drekhaan genoemd. Dit omwille van zijn niet te harden lijfgeur. Dat heeft te maken met zijn nest waar hij al zijn uitwerpselen laat liggen én door een klier die een stank produceert om rovers weg te houden. Die blijft eeuwig vrijgezel, zou je denken, maar gelukkig heeft de hop het wel met zijn uiterlijk getroffen. Weinig vogels hebben zo’n sierlijke kuif en hij is dan ook zonder twijfel de vogel met de mooiste haartooi. De soort was lange tijd geen broedvogel meer in Vlaanderen, maar is duidelijk aan een opmars bezig. Jeroen spotte hem dit jaar in Oudenaarde, de bijhorende foto is dus die van zijn eerste waarneming in Vlaanderen. #AlleDagenVogelen #77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *