78. BONTE VLIEGENVANGER (Ficedula hypoleuca)

Veelwijverij. Dat is van toepassing op de bonte vliegenvanger. Het mannetje heeft regelmatig twee vrouwtjes. Eens hij gepaard heeft, gaat hij een paar honderden meters verderop zingen om een tweede vrouw aan te trekken. Ook in zijn trekpatroon pist hij naast de pot. Bonte vliegenvangers vertonen lusvormige trek. De voorjaarstrek verloopt normaal gezien langs een oostelijke route, de najaarstrek langs een westelijke. Hierdoor komen in Vlaanderen tijdens het voorjaar merkelijk minder bonte vliegenvangers voor dan in het najaar. Het is niet simpel om een bonte vliegenvanger te zien. Jeroen moest er lang op wachten. Uiteindelijk fotografeerde hij er eentje in het natuurgebied Most-Keiheuvel (B)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *